Muziek 2005 – 2013

Mijn eerste album ‘Captured In Realica’ verscheen in 2005 op het websitelabel WM Recordings. De negen eigen Engelstalige songs zijn opgenomen met samples, Yamaha QY20 sequencer en drumloops. De stijl werd omschreven als ‘quirky electropop’ en ‘outsider music’. Iemand noemde het album ‘a must have if you’re into outsider music’.  

‘Captured In Realica’

‘Guitar Songs’ uit 2009 is een album met acht eigen Engelstalige songs. Het is opgenomen met elektrische gitaar, drummachine en zang. De stijl is ‘guitar rock’ in een laag tot medium tempo. Door gebruik van een effectpedaal is het gitaargeluid ‘twangy’.

‘Guitar Songs’
‘Tropisch Hart Houdt’ heb ik voltooid in 2011. De stijl van de twaalf eigen liedjes op dit album kan voor het grootste deel worden omschreven als ‘alternatieve Nederlandstalige electropop’. De teksten waren oorspronkelijk gedichten, die ik op muziek heb gezet. Daarbij gebruikte ik samples, vst-plugins en drumloops.

‘Tropisch Hart Houdt’

Op het album ‘Samplewood’ uit 2012 staan tien eigen Engelstalige songs. Ik nam ze op met samples, vst-plugins en drumloops. De stijl ligt in de buurt van country en Americana.

‘Samplewood’
‘Space Machine’ is een compilatiealbum uit 2012 met tien eigen Engelstalige songs, opgenomen tussen 2006 en 2012. De stijlen lopen uiteen van electropop tot disco. Voor de opnames gebruikte ik samples, keyboards, vts-plugins en drumloops.

‘Space Machine’
Het album ‘Countryside’ maakte ik in 2013. De stijl van de tien eigen Engelstalige songs komt voort uit mijn liefde voor de pedalsteel guitar en countrymuziek. Alle muziek is opgenomen met samples, vst-plugins en drumloops. De foto van mijzelf op de hoes is genomen in 1975.

‘Countryside’
Het album ‘Sugar Green Highway’ bestaat uit vier coverversies van hits van The Rubettes, Lucifer, George Baker Selection en Leon Payne. Die heb ik waarschijnlijk rond 2013 opgenomen.

‘Sugar Green Highway’